Ljetna radionica Ericssona Nikole Tesle - Summer Camp 2017

NAJAVA I POZIV ZA SUDJELOVANJE

Ljetna radionica tvrtke Ericsson Nikola Tesla Summer Camp 2017 u suorganizaciji tvrtke Ericsson Nikola Tesla i Fakulteta elektrotehnike i računarstva održat će se u tjednima:
  • 10. srpnja – 21. srpnja 2017. i 
  • 21. kolovoza – 8. rujna 2017.

Natječaj je otvoren za sve studente završne godine preddiplomskog studija te studente diplomskih studija koji posjeduju  znanja i vještine razvoja softvera.

Studenti zainteresirani za sudjelovanje u ljetnoj radionici pozivaju se na uvodno predavanje na kojem će biti prezentirane teme ovogodišnje, i iskustava s prethodnih radionica.

Uvodno predavanje će se održati u srijedu, 15. ožujka 2017., u 12.00 sati u predavaoni B2 Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Za dodatna pitanja otvorena je Facebook stranica, a možete se javiti i putem e-pošte na adresu Summer.Camp@ericsson.com.

Više informacija pročitajte ovdje.


Ljetne škole i radionice

Stručne ljetne radionice

Ericsson Nikola Tesla - FER Summer Camp
Radionica se održava u okviru suradnje FER-a s poduzećem Ericsson Nikola Tesla. Prva radionica održana je 2001. godine.
Prema odluci Sveučilišta u Zagrebu, studenti FER-a - sudionici Summer Campa imaju pravo na 7 ECTS bodova za vještine. Svi koji žele da im se ti bodovi službeno evidentiraju priznaju trebaju uputiti molbu Studentskoj službi za priznavanje ECTS-a.

Summer Camp je redovito popraćen u stručnom časopisu Ericssona Nikola Tesle Komunikacije te na web stranicama tvrtke i u drugim medijima:

- Summer Camp 2015 obilježio je 15. obljetnicu pokretanja radionice.

- Summer Camp 2014 uključio je rekordnih 82 studenata iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Mađarske, koji su - uz vodstvo čak 50 mentora iz Ericssona Nikole Tesle i drugih Ericssonovih poduzeća, u Švedskoj, Mađarskoj, Kanadi i Kini - realizirali čak 28 projekata iz područja podrške za umreženo društvo. Teme su uključivale IPTV, VisualCom i m-commerce, vizualizaciju telekomunikacijskih mreža i pripadajućih usluga, razvojno-istraživačke programske alate te programsko inženjerstvo.

Polaznici Summer Campa 2014 s voditeljima.

- Summer Camp 2013, održan je pod motom "Izazovi umreženog društva". U programu radionice, uz stručni nadzor mentora iz Hrvatske, Švedske, Mađarske i Kine, sudjelovalo je ukupno 68 studenata radeći na 33 projekta u Zagrebu, Splitu i Budimpešti.

 

Polaznici Summer Campa 2013 s voditeljima.
U prvom planu (lijevo) dr. sc. Saša Dešić, voditelj radionice, i (u sredini) dr. sc. Darko Huljenić, jedan od osnivača Summer Campa i voditelj suradnje s akademskom zajednicom

 - Summer Camp 2012, pod motom "Challenges of the Networked Society", okupio je 67 studenata. Ovaj Summer Camp imao je i društveni događaj za  druženje studenata i orgaizatora, uz natjecateljsku igru. Treću godinu zaredom, Summer Camp je nagrađen Zlatnim indeksom (objava).

Polaznici Summer Campa 2012 s voditeljima.

- Summer Camp 2011, pod motom "Synergy Drives Changes", okupio je 54 studenta (4 iz inozemstva), koji su radili na 23 studentska projekta s mentorima iz Ericssona Nikole Tesle.

Polaznici Summer Campa 2011 s voditeljima.

- Summer Camp 2010 održan je pod geslom "To Apply Immediately: Advanced Solutions and Useful Demos" i okupio je 39 studenata.

- Summer Camp 2010. obilježio je 10. obljetnicu prvog održavanja. Članak s osvrtom na taj, jubilarni Summer Camp 2010 sadrži i zanimljive podatke o radionici tijekom prvih 10 godina. Tijekom tog vremena, u Summer Campu je sudjelovalo oko 300 studenata, koji su realizirali 162 projekta i 82 prototipa, uz podršku 73 mentora iz poduzeća Ericsson Nikola Tesla i s Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Studenti su osvojili tri Rektorove nagrade. Od studenata koji su bili polaznici Summer Campa je tijekom godina 7 steklo i doktorat znanosti.

- Ericsson Nikola Tesla je 2010. godine za Summer Camp dobio nagradu Zlatni indeks 2010. u kategoriji Prakse, zatim posebnu nagradu za najbolji imidž prema percepciji studenata te Grand Prix u kategoriji velikih privatnih poduzeća.
Nagrada Zlatni index, dodijeljena prvi put 2010. godine, nagrada je koju studentske udruge zagrebačkog Sveučilišta dodjeljuju tvrtkama za društveno odgovorno ponašanje u protekloj godini. U postupku nominiranja i dodjele Zlatnog indeksa 2010. sudjelovalo je sedam studentskih udruga zagrebačkog Sveučilišta pod krovnom organizacijom studentske udruge eStudent. Vijest je popraćena i na korporativnim stranicama Ericssona Nikole Tesle, u članku "Golden Index - Ericsson Nikola Tesla Summer Camp awarded Grand Prix".

 

- Članak i fotografije s radionice Summer Camp 2009. godine, prve s međunarodnim sudjelovanjem, objavljen je u stručnom časopisu Ericssona Nikole Tesle Komunikacije pod naslovom "Prigoda za praktični rad u atraktivnim područjima". To je prva godina u kojoj u Summer Campu sudjeluju studenti iz inozemstva.

- Članak pod naslovom "8. Ljetni kamp ETK za nove domete" objavljen je u Komunikacijama, broj 5/2008., nakon uspješno održanog Summer Campa 2008. u kojem su uz studente s FER-a sudjelovali i studenti s FESB-a u Splitu.

- Slika polaznika Summer Campa 2008. preuzeta je s web stranice korporacije Ericsson, gdje je objavljena uz vijest o suradnji sa sveučilištima iz Hrvatske, pod naslovom "Ericsson: Training students in Croatia".

Polaznici Summer Campa 2008 s voditeljima
Polaznici Summer Campa 2008 s voditeljima i dr. sc. Sašom Dešićem,
direktorom Istraživačkog centra i koordinatorom radionice

 

- Povodom radionice Summer Camp 2007 časopis Komunikacije je u broju 10/2007 objavio članak "Poticaj studentima za uključivanje u istraživački rad", u kojem se osvrnuo i na karijere bivših polaznika radionice, kasnije zaposlenih u Ericssonu Nikoli Tesli.

- Vijest o održavanju Summer Campa 2006 objavljena je na web stranicama Ericssona Nikole Tesle pod naslovom "Mlade nade".

- Summer Camp je na korporacijskom webu Ericssona spomenut i 2006, kada je glavna tema bio IMS (IP Multimedia Subsystem) pod naslovom "Ericsson: IMS goes Camping". 

- Vijest o održavanju Summer Campa 2005 časopis Komunikacije objavio je u broju 8-9/2005, a u broju 10/2005 možete pročitati i intervju s dr. sc. Sašom Dešićem, voditeljem Istraživačkog odjela, pod naslovom "ETK Summer Camp za 5". 

 

Međunarodne ljetne znanstvene radionice

Međunarodne ljetne znanstvene radionice obično su vezane uz međunarodne znanstvene projekte u kojima aktivno sudjeluju djelatnici Zavoda za telekomunikacije. Studenti diplomskog i poslijediplomskog studija mogu se uključiti samostalno ili u okviru postojeće suradnje uz preporuku mentora.

Prošle radionice:

  • eNTERFACE'10, Amsterdam, The Netherlands, July 12 - August 6, 2010
  • eNTERFACE'08, Paris-Orsay, France, August 4-29, 2008
  • eNTERFACE'06, Dubrovnik, Croatia, July 17 - August 11, 2006