Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod je nositelj modula Telekomunikacije i informatika na preddiplomskom studiju, smjer Računarstvo, te nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih grupa.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Ljetna radionica „Summer Camp 2019“ tvrtke Ericsson Nikola Tesla d.d. održat će se u tjednima:

  • 15. srpnja – 26. srpnja 2019. i
  • 19. kolovoza – 6. rujna 2019.

Natječaj je otvoren za sve studente završne godine preddiplomskog studija te studente diplomskih studija koji posjeduju znanja i vještine razvoja softvera.

Studenti zainteresirani za sudjelovanje u ljetnoj radionici pozivaju se na uvodno predavanje na kojem će biti prezentirane teme ovogodišnje te iskustva s prethodnih radionica.

Uvodno predavanje će se održati u ponedjeljak, 8. travnja 2019., s početkom u 14.15 sati u predavaoni B5 Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Rok za prijavu je 19. travnja 2019., a prijavljeni će biti obaviješteni o ishodu do 24. svibnja 2019. godine.

Sve upute za prijavu možete naći na stranici: https://www.ericsson.hr/natjecaj.

Autor: Maja Matijašević
Popis obavijesti