Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod je nositelj modula Telekomunikacije i informatika na preddiplomskom studiju, smjer Računarstvo, te nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih grupa.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Zapaženi uspjeh projekta symbIoTe na...

Rezultati istraživačkog projekta H2020 symbIoTe su dobili značajnu vidljivost na ovogodišnjem skupu IoT Week 2019 u Aarhusu, Danska, koji je okupio rekordnih 1600 sudionika. Prof. dr. sc. Ivana Podnar Žarko je održala pozvano predavanje u okviru keynote-sesije „The Challenges of the IoT Cross-Domain Integration“ pod nazivom „The symbIoTe Solution for Cross-Domain and Cross-Platform Interoperability“ te je od strane organizatora skupa IoT Foruma uvrštena na popis Women IoT Leaders. Drugo značajno postignuće je nagrada za najbolji znanstveni rad na znanstvenom skupu Global IoT Summit koji se organizira u okviru skupa IoT Week rada pod nazivom „The symbIoTe Solution for Semantic and Syntactic Interoperability of Cloud-based IoT Platforms“ čiji su koautori prof. dr. sc. Ivana Podnar Žarko i prof. dr. sc. Mario Kušek.

Na projektu H2020 symbIoTe (2016.-2018.) su sudjelovali članovi FER-ovog Laboratorija za Internet stvari te je ujedno FER imao ulogu tehničkog voditelja projekta.

Fotografije s događaja pogledajte u nastavku obavijesti.

 

 

 

Autor: Ivana Podnar Žarko
Popis obavijesti