Zavod za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije nositelj je istraživačkih aktivnosti i sveučilišnih nastavnih programa u području telekomunikacija i informatike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Na Zavodu je zaposleno 42 djelatnika, a osim njih u nastavi i istraživanjima sudjeluje 17 vanjskih suradnika i 8 gostujućih profesora.

Djelatnici Zavoda za telekomunikacije nositelji su i izvođači kolegija u preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskom studiju na FER-u. Zavod je nositelj modula Telekomunikacije i informatika na preddiplomskom studiju, smjer Računarstvo, te nositelj profila Telekomunikacije i informatika na diplomskom studiju Informacijska i komunikacijska tehnologija (ICT). Detaljne informacije o nastavnim i mentorskim aktivnostima mogu se naći na stranicama za studente i stranicama predmeta.

Istraživačke aktivnosti Zavoda za telekomunikacije okrenute su znanstvenim projektima pod potporom Hrvatske zaklade za znanost, istraživačkim i drugim projektima u suradnji s gospodarstvom te međunarodnim istraživačkim projektima. Područja istraživanja obuhvaćaju razne aspekte informacije i komunikacija u mrežnom okruženju. Detaljne informacije mogu se naći na osobnih stranicama djelatnika te stranicama projekata i istraživačkih grupa.


Video o Zavodu za telekomunikacije

Zavod za telekomunikacije Fakulteta elektrotehnike i računarstva otvara svoja vrata u četvrtak, 30. svibnja 2019. godine, od 14.00 do 18.00 sati.

Nakon predstavljanja Zavoda i gostiju iz industrije u 16.00 sati (zgrada C FER-a, 8. kat) uslijedit će domjenak i druženje.

 

Cilj Dana otvorenih vrata Zavoda je upoznavanje studenata FER-a nižih godina studija sa znanstveno-istraživačkim područjima rada na Zavodu, ali i upoznavanje s našim partnerima iz privrede.

Povodom DOV-a za studente je osmišljena i Nagradna igra.

Veselimo se Vašem dolasku!

Autor: Jasna Slavinić
Popis obavijesti